.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Stopp för elintensiv industri i Skåne – “Måste skydda kunderna”

Stopp för elintensiv industri i Skåne – “Måste skydda kunderna”

Publicerat av Tony Harkén onsdag, 18 september 2019.

Det är och kommer att vara brist på el i Skåne under flera år framöver. Eon har redan sagt nej till kunder som vill ha mer ström.

– Vi gör allt som står i vår makt för att möjliggöra anslutningar, men samtidigt ser vi att det inte räcker. Det kommer inte att räcka, säger Johan Mörnstam, vd för Eon energidistribution.

Det är Eon som ansvarar för det regionala elnätet i Skåne. Statliga Svenska kraftnät ansvarar för stamnätet, som ska förse södra Sverige med el. Eftersom det produceras för lite el i Skåne måste elen komma norrifrån via stamnätet. Men kranen via stamnätet räcker inte.

– Vi har sagt nej i två fall. Det har varit när distributionsbolagen i Trelleborg och Ystad har gjort förfrågningar om kapacitetsökningar, som vi inte kunnat tillgodose, säger Johan Mörnstam.

Ta del av - Skyddar kunderna

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items