.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

Publicerat av Cecilia Helland torsdag, 11 april 2019.

Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta.

Här finns massor av caféer och restauranger, bl a den kända restaurangen FCC – Foreign Correspondant Club, en innerestaurang bland utlänningar som bor här och besökare som tror att det var här alla utrikeskorrespondenter satt och skrev sina artiklar under kriget.

Jag är inte säker om det var så många journalister här under den värsta perioden, (med tanke på att alla intellektuella dödades och att tala engelska för en Kambodjan var skäl nog till att hamna i S21 - tortyrfängelset-  t o m några amerikanska CIA agenter ska ha hamnat i och torterats till döds) och jag vet inte vad som är sant, men restaurangen är mycket populär bland turister.

Prisnivån är något högre på mat och dryck men restaurangen ligger bra till med en fin utsikt över strandpromenaden och Tonle Sap floden.

En annan restaurang att slå ett extra slag för är Friends restaurang. Den ingår i ett nätverk som tar hand om ungdomar på glid, ofta utan föräldrar, för att utbildas inom serviceyrken, Bl a inom hotell och restaurang.

Det finns flera restauranger som denna i Kambodja och Laos (jag provade den i Sihanouville). Priset kanske är lite högre än vanliga restauranger och servicen blyg och tillbakadragen med en ”lärare” som övervakar, så kockar och servitörer/triser lärs upp ”live”.

Men maten är god och man känner att man gör något för att hjälpa dessa ungdomar som annars hade hamnat utanför samhället och kanske blivit prostituerade. I Kambodja finns inget skyddsnät alls och utan hjälp är det lätt att bli offer för ohederliga och kriminella organisationer.

Gå och titta på http://tree-alliance.org/our-restaurants/friends.php

Fler restauranger poppar upp hela tiden, så kolla upp på internet vad som är nytt och spännande när du kommer till Phnom Penh.

Bild - Strandpromenaden i Phnom Penh med alla caféer och restauranger

Ressugen – Gör ett besök hos VOYAGE BY ME

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items