.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

Publicerat av Tony Harkén söndag, 10 mars 2019.

Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment.

Vinet har en härlig doft av gula päron, vita persikor, citrus, mineral och rostad ek. Ett generöst och smakrikt vin med välintegrerad fatkaraktär samt en hög och angenäm syra. Idealiskt som matvin; prova till smakrika maträtter som ugnsbakad lax med rostade rotfrukter eller en gräddbaserad fisk- och skaldjursgryta.

Viña Maycas del Limarí

Viña Maycas del Limarí grundades 2005 i Limarí Valley, beläget i norra Chile där klimatet är torrt och soligt med mineralrika lerjordar. 

Limarí kännetecknas av ett medelhavsklimat med havsinfluenser i form av svala vindar samt camanchaca-marindimman som sveper in i dalen via Limarí-floden och svalkar vingårdarna i den annars varma regionen. Morgondimman och de svala havsvindarna förlänger druvornas mognadsprocess, vilket ger viner med hög koncentration och god fräschör.

Under Inkarikets stortid kallades området för det "södra kungariket" och var betydande på grund av sin tillgång på mineraler. Influenserna från inkariket är än i dag starka.

Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay 2017
Art.nr: 6469
Pris: 159 kr
Druvor: 100 % chardonnay
Lagring: Vinet är jäst och lagrat på franska ekfat i 12 månader.
Alk: 14 %
Socker: 1,84 g/l
Syra: 7,13 g/l

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items