.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Looking Superb inbjuden till Elitloppet

Looking Superb inbjuden till Elitloppet

Publicerat av Tony Harkén tisdag, 23 april 2019.

Andraplatsen i Grand Prix d'Amerique förvånade många - men Looking Superb visar att han är i eliten för att stanna. 

Efter lördagens Prix de l'Atlantique på Enghien där han vann överlägset fick kretsen runt hästen en rosa biljett och är nu klara för Elitloppet 2019, sista söndagen i maj.
- Bazire har tackat ja och det känns fantastiskt att få en norskägd häst med i årets startfält, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den sexårige hingsten är den sjätte hästen att bli inbjuden till årets upplaga av Elitloppet. Hästen har haft en fantastisk utveckling den senaste tiden och andraplatsen i Grand Prix d’Amerique togs på ett strålande vis bakom stallkamraten Belina Josselyn där man bland annat besegrade redan Elitloppsinbjudna Readly Express och Propulsion.

Under lördagens Prix de l'Atlantique visade han återigen att han är att räkna med i de stora loppen då han vann i överlägsen stil. Insatsen resulterade i en rosa biljett - vilket innebär att tränare Jean Michel Bazire nu har två bidrag i Elitloppet 2019.

- Han har imponerat stort den senaste tiden och han blir mycket spännande att se i årets Elitlopp, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fakta Looking Superb
Ålder: 6 år
Kön: Hingst
Starter/Resultat: 56 (16-6-9)
Intjänat: 500 082 Euro
Rekord: 1.10,4 autostart (1609m)
Ägare: Kolbjørn Selmer och Ann Kristin Selmer
Tränare: Jean Michel Bazire
Skötare: Kirsi Manninen
Uppfödare: Ingar Hagen
Nationalitet: Norsk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2019. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige), Dijon (Frankrike), Aubrion Du Gers (Frankrike), Double Exposure (Sverige) och Looking Superb (Norge).

Bild - Looking Superb blir inbjuden till Elitloppet 2019. Foto: Solvalla.

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items