.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Läget i ekonomin – september

Läget i ekonomin – september

Publicerat av Tony Harkén onsdag, 02 oktober 2019.

Högkonjunkturens avmattning fortsatte under september, vilket visar sig i Barometerindikatorn fortsatte nedåt till 94,6.

Arbetslösheten fortsatte på föregående månads tema och steg med 1,0 procentenheter till 7,1 procent och inköpschefsindex backade rejält.

I septemberutgåvan av Läget i ekonomin är signalerna blandade. Barometerindikatorn faller, vilket visar på ett svagare stämningsläge i ekonomin och arbetslösheten ökar med 1,0 procentenheter till 7,1 procent.

Inköpschefsindex för september uppvisar den största nedgången sedan hösten 2008. Index föll med 5,5 enheter till 46,3. Läget är nu att betrakta som svagt.

Dock stärktes hushållens konsumtion ordentligt och indikatorn går från svag till neutral. Dessutom var antalet personer som varslades om uppsägning relativt lågt och Stockholmsbörsen utvecklades starkt.

Ta del av samtliga indikatorer här: Läget i ekonomin – september

Källa – Ekonomifakta

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items