.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Heavy Sound inbjuden till Elitloppet

Heavy Sound inbjuden till Elitloppet

Publicerat av Tony Harkén onsdag, 08 maj 2019.

Ifjol valde man att stå över - i år är det ja tack. Heavy Sound är klar för Elitloppet 2019, sista söndagen i maj.

- Heavy Sound har utvecklat sina egenskaper och är numera både snabb i starten och stark i spurten, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Heavy Sound var strålande bra ifjol när han vann H.K.H. Prins Daniels lopp på tiden 1.09,2 över Elitloppsdistansen 1 609 meter autostart och var en häst många ville se i Elitloppet, men efter noga övervägande så valde man att tacka nej den gången. Heavy Sound visade i sin årsdebut att han är redo i år istället. Segertiden 1.09,6 med extraväxlarna sparade imponerade stort.

- Det är den absolut bästa häst jag har kört, sade en mycket glad Kenneth Haugstad efter loppet.

Efter den insatsen så har kretsen runt hästen nu fått en rosa biljett - under onsdagskvällen meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot i TV12 att Heavy Sound är den nionde hästen att bli klar för Elitloppet 2019. Tränare Daniel Redén har därmed tre bidrag med i loppet.

Heavy Sound hade ett mycket bra fjolår med sju segrar på tolv starter där segern i St Michel-Ajo och nästan 800,000 kronor i förstapris var höjdpunkten. Största segerchecken såhär långt inbringade annars segern i den korta E3-finalen 2015 (900,000 kronor) och största prischecken kom 2016 när han belönades med hela två miljoner kronor för andraplatsen i Svenskt Travderby bakom Readly Express. Nu dyker Heavy Sound för första gången upp på Solvalla den sista söndagen i maj.

- Han var väldigt bra i årsdebuten och kommer kunna springa oerhört snabbt i sin nästa start - som är i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Fakta Heavy Sound
Ålder: 7 år
Kön: Valack
Starter/Resultat: 40 (19-5-4)
Intjänat: 7 534 714 SEK
Rekord: 1.09,2 autostart (1609m)
Ägare: SRF Stable
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Isabell Eriksson
Uppfödare: Deseks AB
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2019. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige), Dijon (Frankrike), Aubrion Du Gers (Frankrike), Double Exposure (Sverige), Looking Superb (Norge), Uza Josselyn (Schweiz), Makethemark (Sverige) och Heavy Sound (Sverige).

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items