.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
23 deltagare från 9 länder till Sverige för handelspolitisk utbildning

23 deltagare från 9 länder till Sverige för handelspolitisk utbildning

Publicerat av Tony Harkén tisdag, 15 oktober 2019.

23 tjänstemän – 13 kvinnor och 10 män – från nio länder till Stockholm för att under två veckor lära sig om handelspolitik.

Bakom utbildningen Trade Academy står Kommerskollegium, som utbildar myndigheter och ministerier från hela världen.

Tjänstemän som antas till Trade Academy har flera års erfarenhet av handelspolitiskt arbete. De kommer i år från Bangladesh, Colombia, Ecuador, Etiopien, Kambodja, Myanmar, Somalia, Vitryssland och Zambia, länder som Sverige har ett befintligt utvecklingssamarbete med.

– Trade Academy ger deltagarna kunskap och verktyg för att analysera och tillämpa praktisk handelspolitisk analys i sitt dagliga arbete. Det bidrar till att deras länder kan dra bättre nytta av en fri och öppen handel, utifrån sina egna behov, säger Anna Stellinger, generaldirektör för Kommerskollegium. 

Hållbarhets- och tjänstemannaperspektiven löper som en röd tråd genom hela utbildningen. Kursdeltagarna fördjupar sina kunskaper om handelspolitik, bidrar med egna perspektiv och tar sedan med sig kunskapen till sina hemländer.

Konkret exempel på utvecklingssamarbete

Trade Academy genomförs nu för fjärde året i rad. Utbildningen består av fyra perioder där två är förlagda i Stockholm. Mellan utbildningsträffarna arbetar deltagarna i sina hemländer med olika uppgifter med stöd av mentorer på Kommerskollegium.

– Trade Academy är ett konkret exempel på hur Sverige gör skillnad genom  utvecklingssamarbete och är ett bra tillfälle att identifiera ytterligare samarbetsområden. Ett aktuellt exempel är Bangladesh, där diskussioner om långsiktigt samarbete pågår som en följd av Trade Academy, säger Anna Stellinger.

Trade Academy är en del av Kommerskollegiums utvecklingssamarbete som syftar till att förbättra mottagarländernas möjligheter att delta i internationell handel. Utbildningen riktar sig till länder som Sverige har ett etablerat utvecklingssamarbete med. 

Frågor om Trade Academy besvaras av:

Åsa Christiansson, 08-690 48 28, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
Karolina Zurek, 08-690 49 59, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items