.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.

Vi har faktiskt Världens Bästa Företagsklimat – För kriminella

Skrivet av Tony Harkén fredag, 02 mars 2012.

Vi har faktiskt Världens Bästa Företagsklimat – För kriminella

I 15 år har Svenskt Näringsliv försökt att påverka beslutsfattare angående den allt större mängd bluffakturor som skickas till företag och då speciellt till små och medelstora företag.

Under dessa 15 år har absolut ingenting hänt förutom att den svenska öppenheten har blivit än mer öppen för företagsinformation över nätet. Med andra ord, bordet är dukat för dessa kriminella typer som lever gott på denna bluffmarknad, och svenska myndigheters flathet.

Denna bluffbransch omsätter idag miljardbelopp och det ryktas att den idag är större än narkotikahandeln i Sverige. Trots att det skickas ut tusentals falska fakturor per dag så fortsätter samtliga svenska myndigheter att sova. Man kan tycka att detta borde ha stoppats för flera år sedan.

Varför är den svenska hållningen så passiv?

Kan det vara så att det inte är så intressant för myndigheterna att lösa detta då det bara är privata företag som drabbas? Vår Statsminsiter har själv sagt att svenskt näringsliv är ett särintresse så kanske är detta svaret på denna bedrövliga flathet, eller kan ryktet om att Anders Borg och hans nationalekonomer sprider promemorior på finansdepartementet där småföretagare beskrivs som ”löss” vara en orsak?

Möjligtvis har dessa kriminella företag registrerat sig för skatt och moms, och helt plötsligt så sitter staten och tjänar pengar på denna vidriga verksamhet. Inte troligt, men om så, varför ha bråttom?

Men kanske håller nu något på att hända efter 15 år. Samtliga seriösa inkasso företag har nu kommit överrens om att inte erbjuda sina tjänster till dess ljusskygga företag och problemet har till och med diskuterats i Riksdagen. Inte illa, men troligt är att en lösning är många år bort så ropa inte hej än.

Uppenbarligen så lever denna bluffbransch helt riskfritt i Sverige i och med att nya företag poppar upp varje vecka med nya så kallade erbjudanden om produkter som alla köper.

Får du en bluffaktura så vad du än gör, betala inte, och inte under några omständigheter.

Ta del av Svensk Handels information om hur du skall agera om en bluffaktura dimper ner i brevlådan – Betala inte

Om Krönikören

Tony Harkén

Helland Consulting AB

Tidigare Krönikor

su

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items