.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.

Välkommen till Absurdistan

Skrivet av Tony Harkén tisdag, 07 augusti 2012.

Välkommen till Absurdistan

Skall du etablera dig, din familj och ditt företag i Sverige - Tänk dig för noga och många gånger.

Ingen har väl undgått skattefinansierade Tillväxtverkets lyxfestande på skattepengar. Nästan 17 miljoner på sprit, vin och skoj. Ett fantastiskt festande som till och med sprängde budgeten, och nu får skattebetalarna äran att skjuta till ytterligare 60 nya friska skattemiljoner till en myndighet som allt fler undrar om den behövs?

Men, för rättvissans skull, Tillväxtverket skapade tillväxt för Grand Hotell, det måste man hålla med om.      

Generaldirektören har fått sparken, men skall stanna kvar på Näringslivsdepartementet för hennes erfarenhet och kunnande måste tas tillvara. Ett mycket bra beslut som ger förtroende och framtidshopp för landets närmare 900,000 företagare.  

Vi företagare behöver rådgivning för hur man blir Kung i Baren och hennes skatteknep lyfter vi på hatten för. Att bokföra skattefinansierade barnotor och lyxmiddagar som seminarier och utbildning var fyndigt, det gav nämligen momsklirr i den egna kassan. Inte konstigt att jobbet blev hennes trots avsaknad av allt vad företagande heter, det fanns dolda talanger.  

Vad skatteverket tycker om dessa skattebrott är en annan fråga, men nu vill säkerligen många företagare se hur Skatteverket hanterar uppbenbara skattebrott i miljonklassen hos en myndighet som bör leda till åtal. Det hade det garanterat gjort om det hade varit en företagare.

Tack Dagens Nyheter. Fortsätt att gräva i detta oändliga skatteslöseri på mängder av svenska missköta myndigheter, statliga verk och företag. Ett slöseri på bekostnad av att de privata företagen kvävs av ett absurt skattetryck och de nya riktiga jobben uteblir.  

Vilket regnade. Juli regnade bort så inte undra på att 42 skottlossningar inträffade i Göteborgsområdet under regnperioden. 

Kanske är det dags att införa en ny skattereduktion för företag gällande skottsäkra västar för medarbetare. Känns lika viktigt för hälsan som ett skattesubventionerat gym- och träningskort om man bor i någon av pangstäderna Göteborg, Malmö eller Stockholm.    

Förutom att det nästan skjuts dagligen i landet, mitt på dagen på torg och gågator, som i krigshärjade Afghanistan, så skall du tjej-kvinna verkligen se upp på promenaden.

6,532 våldtäkter genomfördes under 2011, enligt Brottsförebyggande Rådet. En absurd siffra som är svår att förstå, nästan 126 våldtäkter per vecka och det bara fortsätter att öka. Siffrorna gör Sverige till näst värst i världen, efter Sydafrika. I Sverige sker det uppenbarligen tusentals fler våldtäkter årligen i jämförelse med alla de övriga nordiska länderna tillsammans, skrämmande.

Visst är Sverige fantastiskt. Om det nu lockar? – Välkommen till Absurdistan.

Om Krönikören

Tony Harkén

Helland Consulting AB

Tidigare Krönikor

su

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items