.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.

Tack Internet – Nu föds den verkliga demokratin

Skrivet av Tony Harkén onsdag, 30 maj 2012.

Tack Internet – Nu föds den verkliga demokratin

Utan nätet så hade vi svenskar fortfarande trott på vad överhögheten försöker trycka på oss, men nu är det andra bullar som bakas och en nyhet om en korrupt politiker når World Wide på ett par sekunder.

En sådan nyhet är att stjärnskottet på IMF, chefen Christine Lagarde i hårda ordalag fördömde grekernas civila olydnad för att de har slutat att betala in avgifter och skatter till staten. En landsprotest som kanske inte är så märklig då landet har förstörts av korrupta politiker i årtionden.

Men, det den högflygande IMF-chefen glömde att nämna i sitt uttalande var sin egen förmåga och vilja att betala skatt. Trots en årlig ersättning på 550 tusen US dollar så finns inget utrymme för att betala skatt och göra rätt för sig. Att leva som man lär verkar inte vara något denna tant. Däremot förstår jag att hon vill att vi andra skall betala, för förmåner måste faktiskt finansieras, och det har hon faktiskt förstått. Inte illa, inte undra på att hon fick jobbet med sådana kvalitéer.

Att hon som representant för den nya adeln skall kunna tala om för andra vad de skall göra låter i mina öron som omöjligt och skamligt. Hon behöver inte boka någon solsemester i Grekland de närmsta åren, då det inte var en enda grek som gjorde vågen över hennes uttalande, enligt lokal media.  

Tyvärr är hon inte ensam där uppe bland molnen.

EU byråkraterna är inte heller dåliga på att ta för sig ur skattekistorna, trots att många av kistorna börjar väga lätt, och en del är faktiskt helt tömda. Här sparas det inte heller och lågkonjunkturen har ännu inte nått Bryssel och dess 55,000 byråkrater, och kommer aldrig så att göra. Dessa högflygande byråkrater betalar heller inte de någon skatt i sina hemländer.

Tänk att Bryssel har 55 tusen svartjobbare? Sen pratar Herr Borg om att svenska byggen måste kontrolleras hårdare av skatteverket – Hur tänker han då?

En sak har de ändå gemensamt denna högflygande nya adel och det är att äta gott på andras arbete och på bästa möjliga sätt berika varandra. När så många kliar varandra på ryggen så måste det finns en hel del jobb för Anticimex inom Unionen.

Nätet kommer att råda bott på denna sjukdom var så säker. De vanliga skall faktiskt rösta i framtiden, och då kan vi tacka uppslagsverket Internet med avipxlade nyheter för fakta och insikt.   

 

Om Krönikören

Tony Harkén

Helland Consulting AB

Tidigare Krönikor

su

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items