.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.

Sverige ruttnar uppifrån

Skrivet av Tony Harkén lördag, 18 augusti 2012.

Sverige ruttnar uppifrån

Svensk media fortsätter att gräva och fler och fler ekonomiska oegentligheter inom statliga myndigheter strömmar fram som vattnet i Slussen.

Tillväxtverket fortsätter att överraska. 357 miljoner har utbetalats utan att dokumenterats, med andra ord, vilka som har fått hur mycket, vet de inte. Ett 357-miljonersprojekt utan dokumentation som inte kan utvärderas vilket måste betyda att revisorn på verket måste ha gått på långledigt eller så finns det lik i garderoben?

Nu har Vänsterpartiet fått nog, som anser att verket bör omedelbart avvecklas och dess verksamhet skall överföras till andra myndigheter som gör samma sak. Bara att gratulera, då får andra människor chansen att gå på krogen och göra roliga saker på andras pengar. Är det farligt att ta bort en icke fungerande myndighet och dra ner miljardbudgeten som finansieras av skattebetalarna?

Men inte bara Tillväxtverket gillar party. Det gör man även på Näringslivsdepartementet som har kilovis med krognotor som inte kunde hittas när media efterfrågade säckarna. Kan vara ett grundlagsbrott och nu är det garanterat flera krismöten på departementet när förtroendet rasat ner till katastrofnivå. Skall bli intressant och se vilken PR-byrå som får städuppdraget denna gång?

Ekobrottsmyndigheten har fått ett nytt intressant uppdrag - Stiftelsen för Strategisk Forskning (SSF) har festat för flera miljoner avsedda för forskning. 15-årskalaset gick löst på miljonbelopp och tydligen så var även här revisorn på långledigt då bokföringen är rena Cirkus Scott. Kanske får någon flytta till en liten etta med begränsad utsikt?

Dessa skandaler får mig att tänka på när Skatteverket gjorde revision på vårt företag för några år sedan. Frågan gällde en taxiresa för 220 kronor en torsdagsmorgon mellan Bromma och Frösunda. Jo, efter att lämnat bilen på service så åkte jag till en kund på ett konsultuppdrag. Ibland är det bra att ha ordning i böckerna, kundredovisning och servicefakturor på bilen. Viktigt när Skatten knackar på dörren som de gör i den privata sektorn och kräver svar på kvitton på belopp av hela tvåhundra kronor.

Att Sverige ruttnar uppifrån blir allt tydligare då allt fler statliga beslutsfattare uppenbarligen har blivit diplomater i det egna landet.

Ytterligare en pangvecka i landet till historieböckerna.

Det har varit High Chaparall i fem städer i veckan. Som vanligt pangstäderna Göteborg, Malmö, och Södertälje som vi känner igen sen årtionden. Men nu kommer Norrköping och Eskilstuna starkt. Städer man inte skall göra en adressändring till, eller varför inte? En polis i Malmö framförde i veckan att alla skottlossningar är ofarliga för vanliga Svensson. Tydligen är det bara personer som inte går till jobbet som skjuter mot varandra så det är inget att bry sig om. Det var skönt att höra och vilken tur vi har, vi arbetare. 

Nu ser jag fram emot en ny arbetsvecka med nya pangnyheter och fler rapporterade ekonomiska oegentligheter där skattepengar går upp i rök, som efter krutröken har lagts sig i våra svenska pangstäder. 

Om Krönikören

Tony Harkén

Helland Consulting AB

Tidigare Krönikor

su

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items