.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.

Reinfeldt avgår - ”Har varit fantastiska år”

Skrivet av Tony Harkén måndag, 15 september 2014.

Reinfeldt avgår - ”Har varit fantastiska år”

Med tanke på M:s valresultat så är det inte många som delar den uppfattningen trots att vi alla har öppnat våra hjärtan.

Garanterat inte de 200,000 fattigpensionärer som varje månad kvalificerar in till socialbidrag efter arbetat hela livet, och heller inte de nästan 15,000 gamla som riskerar att svälta ihjäl på sina äldreboenden. För att inte tala om de som tyvärr dör i de svenska vårdköerna för det vare sig finns plats eller personal. Hur fantastiskt är detta när man öppnar sina ögon?

Tror heller inte att våra hundratusentals svenska fattigpensionärer tycker de är så fantastiskt att inte kunna ha råd med tandläkaren, hämta ut nödvändiga mediciner eller behöva avstå från hörapparaten.  

Tror heller inte att de hundratusentals unga vuxna som tvingas bo hemma hos mamma och pappa för kaoset på bostadsmarknaden, anser att de sista åren har varit så fantastiska. Här har tusentals tvingats tacka nej till jobb eller utbildning på annan ort.

Tror heller inte att landets yngre generationer tycker det blir skoj att amortera av gräddfilens hänsynslösa spenderande trots att det svenska skatteuttaget idag anses vara State of the art.

En statskassa som gick minus 130 miljarder 2013, i år minus 91 miljarder enligt ESV:s prognos och kan bli mer. 2015 minus 70 miljarder kanske mer, och så här fortsätter skulderna växa fram under hela prognosperioden till 2018 enligt ESV.

En skuldsättning som är lika fantastiskt som de ungas resultat i skolan där hela 13 procent går ur nian utan att kunna välja nästa utbildning och bryter du ner dessa siffror så blir de än jävligare för väldigt många unga i våra utanförskapsområden som även de sätter rekord till antal.

Idag hela 186 stycken där det finns 566,000 personer som säkerligen inte heller tycker det är så fantastiskt. För att få lite perspektiv på denna utveckling så fanns det 3 stycken utanförskapsområden i Sverige 1990 sen tog en fantastisk utveckling fart för att från år 2006 växa med 30 nya till 2012, så nästan ett nytt utanförskapsområde varannan månad och dessa områden fylls konstant på med fler invånare som tycker det är fantastiskt.

Tänk om vi fått fram nya SKF, Ericsson eller ABB i samma takt som vi fått fram utanförskapsområden? Det hade varit fantastiskt i ett land där näringslivet har behandlats som ett särintresse under många år. Förutom Nuon då möjligvis, där de rika belånade skattebetalarna fick ännu en smäll på först 30 miljarder sen troligen minus 10-20 miljarder ytterligare. Vi skattebetalare lyfter på hatten för en fantastisk affär.

Nu tar en ny kapten över med sin besättning och magkänslan är att de kommande fyra åren kommer behövas för att reparera korthuset och har vi tur så kanske man vågar ta tåget även om det blir en kylig vinter och bara det är faktiskt fantastiskt.

Om Krönikören

Tony Harkén

Helland Consulting AB

Tidigare Krönikor

su

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items