.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.

Mycket stöd och pengar till kvinnliga företagare – Men var?

Skrivet av Alice Hertz onsdag, 13 juni 2012.

Mycket stöd och pengar till kvinnliga företagare – Men var?

Var är dessa pengar och hur kan jag ta del av de så kallade pengarna? Jag har tröttnat på allt snack om att det finns pengar för investeringar till kvinnliga entreprenörer.

Var finns pengarna och hur kan jag få del av dessa pengar för att börja producera och leverera, och inte minst generera nya svenska arbetstillfällen.

Det är mycket prat och lite verkstad - Almi lockar och säger de kan hjälpa till med investering. Man producerar all information Almi önskar. Det kräver massor av information, affärsplan är självklart, men de önskar så mycket mer.

Man kan lägga ner flera hundra timmar, på information om företaget, om marknaden, kunder och mycket annat och tiden går.

Almi skall gå igenom informationen och sedan ha möte, det tar veckor om inte månader. Sedan kommer till slut beskedet NEJ, detta är inget vi kan satsa på. Samma sak kan tyvärr sägas om flera andra aktörer på marknaden som har till uppgift att hjälpa och stödja nyföretagandet.

Vad vill man satsa på? Har personalen på Almi med flera inte kunskaper eller erfarenhet av att driva företag. Vågar de inte ta beslut? Eller är det så att det finns INGA PENGAR?

Det finns pengar som riktar sig mot kvinnor. Men pengarna får bara gå till att utbilda kvinnor i företagande, mentorskap och mycket annat. Är vi kvinnor outbildade? Nästa fråga blir då, är det dessa lågutbildade kvinnor som samhället först skall utbilda och sedan skall de driva företag? 

Att vara entreprenör och driva företag är inget man lär sig på en kurs. Det ställs samma krav på både kvinnor och män för att driva företag. Arbetstillfällen är ju målet. Är det bara tjänsteföretag som regeringen vill satsa på?

Alla dessa kvinnliga konsultföretag som poppar upp, söker bidrag från Tillväxtverket för att utbilda kvinnor. Är det dessa arbetstillfällen man vill skapa för stunden. Skall vi inte ha produktionsföretag?

allaflaskor

Vill man inte ha kvinnor som driver produktionsföretag? Kvinnliga företagare som på sikt kommer anställa mellan 5-10 personer.

Jag är en duktig och mycket driven entreprenör som har tagit fram en produkt som redan säljs lokalt i livsmedelbutiker, efterfrågan finns från svenska konsumenter att gå nationellt och från distributör i Europa.

Var finns stödet? VARFÖR?  Är det så att jag inte tillhör det fina folket i Sverige. Finns det fina/fula företag, företagare och entreprenörer?

Sverige behöver entreprenörer som vågar lyckas! Eller måste företaget heta Volvo eller Ericsson?

 

Driftig Entreprenör tar nytt grep och söker investerare.

Söker ditt stöd via Funded by Me, investerare, samarbetspartner, för att lansera vårt sortiment internationellt.

Mitt namn är Alice Hertz, jag är entreprenör, nyfiken, kreativ, självständig, envis, hängiven, optimist och visionär.   I´m loving it!

Jag driver ett livsmedelsföretag beläget i Skåne som tillverkar en helt fett fri salladsdressing i tio olika smaker av sött och surt. En unik produkt som är helt ny inom produktgruppen Dressingar.

Absolute klar dressing, ingen olja, e-nummer eller smakförstärkare.

Ta en titt här

Med Vänlig Hälsning 

Alice Hertz

Om Krönikören

Alice Hertz

 

Norden 510

252 79 Helsingborg, Sweden

+46(0)708 154 772


Tidigare Krönikor

su

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items