.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.

Mycket Snack och Ingen Verkstad

Skrivet av Tony Harkén onsdag, 15 juni 2011.

Mycket Snack och Ingen Verkstad

Trots en borgerlig regering sedan 2006 så fortsätter det svenska företagsklimatet för små och medelstora företag att vara minst sagt bedrövligt.

Det sägs att vi har en Näringslivsminister som brinner för småföretagarfrågor men när man ser vad som har blivit till det bättre under de långa 6 åren, ja då måste Ministern ha brunnit så mycket så hon gått upp i rök.

För vad har hänt på dessa snart 6 år? Ingenting, om du inte tillhör ROT och RUT sektorerna vill säga.

Här har företagens förutsättningar moderniserats med ett betydligt lägre skattetryck och ett modernt regelverk, vilket medfört att både omsättning och sysselsättning har ökat betydligt, vilket givetvis är positivt.

Men varför gäller inte samma förutsättningar för alla andra branscher?

Varför straffas och diskrimineras övriga branscher för att de INTE historiskt har bestått av en stor svartsektor av både arbetskraft och pengar? Man måste verkligen undra.

Och varför skall ett Näringslivsdepartement sitta och välja ut olika branscher som skall få utvecklas och expandera medans andra skall kvävas, det kan man verkligen fråga sig. En förlegad metod som praktiserats på Kuba under lång tid, och se hur det gick.

Men, RUT och ROT är också ett kvitto på att Sveriges höga skattetryck för små och medelstora företag är förödande för att ett företag skall utvecklas från ett litet till ett stort. Här tar den resan flera generationer om det överhuvudtaget är möjlig? Vissa välutbildade och pålästa menar att det inte går, om du inte tillhör ROT och RUT sektorerna vill säga.

Det finns några företag som har utvecklats och expanderat snabbt efter Hennes & Mauritz som många menar är det sista svenska företaget som gick från det lilla år 1947 till det globala innan skattetrycket grusade möjligheterna. Skall nämnas att dessa få lyckosamma svenska företag lämnade landet innan resan började, och där ligger lösningen oavsett vilken regering vi har uppenbarligen.

Men som tur är, i dagens IT värld är det bara några knapptryckningar bort så har du gett ditt företag en chans att lyckas i ett annat land oavsett hur ett svenskt näringslivsklimat för små och medelstora företag ser ut idag eller imorgon.

Om Krönikören

Tony Harkén

Helland Consulting AB

Tidigare Krönikor

su

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items