.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.

Grattis Sverige - Arbetslinjen överlevde

onsdag, 22 september 2010.

Vi har genomlidit ännu en valrörelse och det är bara att gratulera till att den svenska arbetslinjen segrade och landet har gett sig själv en chans att konkurrera inom den globala arenan.

Ett ännu större grattis vill jag framföra till alla kvinnliga RUT-Företagare i detta land som genom mod, egna pengar, stor drivkraft och inte minst hårt arbete har startat alla dessa RUT-företag.

Företag som anställt nästan 14,000 personer på några år, och inte minst, Ni har fått nästan 100,000 kunder under perioden. Med andra ord en sällsynt framgångssaga i detta land som är i stort behov av nya företag som ges chansen att utvecklas och växa.

Ta en titt på ett av dessa framgångsrika Rut-företag, Aman Care, som Svenskt Näringsliv har rapporterat om. Företaget som med 150 anställda och med sina 43 olika språk säljer mängder av olika tjänster från sitt kontor i Rinkeby utanför Stockholm.

Aman Care hade med en röd-grön regering inte fått behålla sina förutsättningar vilket medfört att företaget troligen hade halverats i sin storlek och försäljning, med andra ord ett högt pris hade betalats om arbetslinjen inte hade segrat. Nu ges företaget istället chansen att expandera och jag kommer inte vara förvånad om detta företag fortsätter att växa och skapar nya arbetstillfällen.

En sak har etsat sig fast i minnet från den svenska valrörelsen och det är den vänsterledaren Lars Ohly som presenterade en enda skattesänkning, och givetvis mängder med skattehöjningar men det är en annan historia.

Herr Lars ville nämligen sänka skatten för fotbollsspelare, då han tycker att svensk fotboll inte står sig i den internationella konkurrensen. De kan jag hålla med om, svensk fotboll kan bli bättre men hans lösning är anmärkningsvärd för att komma från den skattehöjande vänsterflanken.

Tänk att receptet från Herr Lars var att man kan höja prestationen, kvalitén och öka möjligheten inom den hårda internationella konkurrensen genom att sänka skatten? - Det är värt att fundera över, inte minst för de röd-gröna.

Här kan du läsa mer om ett av de många RUT-företag som nu har kommit för att stanna - Aman Care

Tidigare Krönikor

su

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items