.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.

Dags att skjuta brevbäraren?

Skrivet av Tony Harkén onsdag, 29 augusti 2012.

Dags att skjuta brevbäraren?

”Att spendera andras tillgångar minskar inte ditt anseende, tvärtom ökar det – Det är endast att spendera dina egna pengar som skadar dig.” - Machiavelli, 2008, Fursten.

Kan det sägas bättre? – Jag tror inte det finns en enda statlig generaldirektör som har missat detta avsnitt i partiskolan.

Fest efter fest fyller löpsedlarna och våra skattefinansierade partylejon gör ingen besviken, tvärtom.    

Senast ut var FRA (Försvarets Radioanstalt) som tyckte det var dags för en skojkväll för närmare 1,2 miljoner skattekronor. Som förmodligen hade tittat på storebror Säpo som körde på betydligt hårdare. Man gör det som storebror, man skall vara föredömet och visa vägen, som James Bond.

Här brändes det över 5 miljoner på festen med James Bond temat ”Med rätt att Festa”. Sköna doldisar eller hur?

Dyrt blev det, så dyrt att Säpo-budgeten har havererat och nu skall var tionde anställd få sluta. Så kan det gå när det är fri bar, solglasögonen hamnade lite snett och öronsnäckan i groggen.  

Undrar var festprissarna var när pajasen sprängde sig själv på Drottninggatan mitt i Stockholm city under julruschen?

Tror inte att media slutar här. Personligen tror jag att det bara har börjat för nu är folk riktigt förbannade och inte minst hårt arbetande företagare som ser sina skatteinbetalningar brännas iväg av korrumperade statliga festprissar som inte verkar ha satt en enda fot i verkligheten på årtionden.

Två vissna blommor på Centerpartiet tyckte att media fick sluta granska myndigheters festande. De menade att ett party för några miljoner inte spelade så stor roll, vilket de har alldeles rätt i. Med världens högsta skattetryck så finns det resurser, men som förmodligen gör mer nytta hos gamla, sjuka och barn, och inte hos statliga partylejon som vill skjuta brevbäraren.

Om Krönikören

Tony Harkén

Helland Consulting AB

Tidigare Krönikor

su

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items