.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Volvo Ocean Race hissar segel i oktober

Volvo Ocean Race hissar segel i oktober

Publicerat av Cecilia Helland måndag, 06 oktober 2014.

Den 12:e upplagan av Volvo Ocean Race inleds i oktober. Sju båtar lägger ut från spanska Alicante den 11 oktober 2014 och ska angöra 11 hamnar på fem kontinenter innan tävlingen avslutas i Göteborg i juni 2015.

Tävlingsrutten sträcker sig 38 739 distansminuter över alla världshav - den ultimata mänskliga utmaningen.

För Volvo Car Group (Volvo Cars) har 2014-15 års Volvo Ocean Race en naturlig koppling till den globala varumärkesstrategin "Designed Around You". Samma människofokuserade synsätt på formgivning, säkerhet och teknik och samma kontinuerliga strävan att minska verksamhetens miljöpåverkan genomsyrar både tävlingen och Volvo Cars varumärkesutveckling.

– Här inom Volvo Cars utgår allt vi gör från människor - från vårt engagemang för säkerheten till innovationsarbetet. Volvo Ocean Race är ett utmärkt tillfälle för oss att skapa och stärka relationer med människor runt om i världen. Tävlingen är i sig också ett enastående äventyr som kräver passion, fokus, engagemang och lagarbete - samma känslor och egenskaper som återspeglas i konstruktionen av våra bilar, säger Håkan Samuelsson, VD och koncernchef för Volvo Car Group.

Nya båtar

De nya kappseglingsbåtarna i tävlingen understryker att allt utgår från människan. Volvo Ocean 65 är en radikal, högpresterande och robust båtmodell i världsklass. De sju båtarna i Volvo Ocean 65-flottan är likadana - och byggda enligt en enda noggrant kontrollerad uppsättning ritningar. Därmed blir det besättningarnas skicklighet, strategi och lagarbete som kommer att fälla avgörandet.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

spanien

Klockan i Madrid, Spanien

ES - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items