.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Fortsatt stigande bostadspriser i Spanien och Portugal

Fortsatt stigande bostadspriser i Spanien och Portugal

Publicerat av Tony Harkén onsdag, 12 december 2018.

Bostadspriserna i Spanien fortsätter att stiga enligt nya siffror från statliga Instituto Nacional de Estadistica.

Bostadspriserna har stigit med 2,2 procent under Q3 och med 7,2 % den senaste tolvmånadersperioden och större städer står för den största ökningen. Även i Portugal stiger bostadspriserna där ökningen i Lissabon är drygt 20 procent på tolv månader.

Enligt rapporten från statliga Instituto Nacional de Estadistica för Q3 2018, publicerad den 7 december, stiger priserna på den spanska bostadsmarknaden med 2,2 % under Q3, och med 7,2 % under den senaste tolvmånadersperioden. I likhet med de senaste kvartalen stiger priserna snabbast i Madrid (10,9 % på tolv månader), Katalonien (9,1 %), där staden Barcelona är betydande för statistiken, och Mallorca (7,0 %). På svensktäta Costa del Sol (5,4 %), Kanarieöarna (5,4 %) och Costa Blanca (4,7 %) är prisökningen också tydlig.

- Den tydliga prisuppgången i Spanien fortsätter. Utöver Madrid ser vi hur kustnära storstäder som Málaga, Palma och Alicante drar till sig såväl inhemsk som utländsk efterfrågan vilket driver priserna uppåt. En trögare marknad kopplat till den politiska situationen i Katalonien dämpar prisökningstakten i Barcelona och en del av investeringarna verkar ha flyttat därifrån till en allt hetare marknad i Valencia, säger Daniel Nilsson.

Kraftig prisökning i Lissabon
Enligt rapporten från Instituto Nacional de Estatistica i Portugal, från den 30 oktober, stiger priserna även här: under andra kvartalet 2018 med 2,0 % och på tolv månader med 8,2 %. I huvudstaden Lissabon ökar bostadspriserna klart över rikssnittet, 23,4 % på 12 månader. Även på populära sydkusten Algarve stiger priserna.

- Priserna ökar stadigt i Portugal och det drivs av den väldigt snabba prisökningstakten i Lissabon. I vissa centrala delar av staden ökar priserna med upp till 40 procent enligt den nya INE-siffrorna, säger Daniel Nilsson.

Källa - www.fastighetsbyran.se/utland

Publicerat av

Tony Harkén

spanien

Klockan i Madrid, Spanien

ES - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items