.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Fler kvinnliga entreprenörer med utländsk bakgrund i Östersund

Fler kvinnliga entreprenörer med utländsk bakgrund i Östersund

Publicerat av Cecilia Helland tisdag, 09 oktober 2012.

En rad aktiviteter har genomförts under det gångna året som riktar sig till dessa entreprenörer. 16 inspirationsseminarier har anordnats runt om i Almis regionala bolag sedan starten.

Den 9:e oktober har turen, för andra gången, kommit till Almi Företagspartner Mitt. Den här gången Östersund. Näringsdepartementet är initiativtagare till programmet. Programmet är rikstäckande och drivs inom Almis IFS rådgivning.

-  Av Almis utlåning under 2010 gick 21 procent till invandrare.  33 procent av utlåningen gick till kvinnor. Nu vill vi öka andelen invandrarkvinnor bland våra kunder.  Det är därför viktigt att vi lyfter fram aktiviteter där målgruppen kan få information om hur man startar och driver företag – samlat på ett och samma ställe, säger Maroun Aoun, VD för IFS Rådgivningscentrum.

Under Almi Mitts inspirationsseminarium kommer bland andra VD Eva Högdahl, Landshövdingen i Jämtlands län Britt Bohlin, IFS-företagsrådgivare Abbe Elhachimi, Finansieringsrådgivare Anna-Lena Nilsson, Affärsrådgivare för kvinnor Gun Myhr, Kvinnoagent och egenföretagare Giselle Sammarsson och IFS Nybyggarambassadör Nadja Hatem att informera och inspirera.

–  Det är viktigt att vi tar tillvara på all den kompetens som finns i vårt samhälle. D ärför är jag extra glad att Almi Mitt återigen kan anordna ett seminarium som syftar just till att skapa en jämnare spelplan där alla som vill får samma möjligheter till att bli egenföretagare. Responsen från förra årets deltagare var otroligt positiv, vilket gör att vi förstår hur viktiga dessa dagar är, säger Eva Högdahl, VD Almi Företagspartner Mitt.

Tid: tisdag, 9:e oktober, klockan 13.00 – 16.00
Plats: Storsjöteatern, Stortorget.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items